Uudised

Peakokk koolis 18. november valdek.rohtma


Meil õnnestus pääseda osalema europrojekti „Peakokad köögis“. Täna on kodunduse klassis olnud dirigendiks ERMi peakokk Henari Nõu. Tema juhendamisel on 6. ja 7. klassi noortel valminud erinevad road kalast. Kalast seepärast, et see on valitud selle kuu komponendiks, mis nii supi kui prae osaks on. Lisaks magustoit, mis siiski puuviljadest koosnes.

Juhendaja muljed olid soosivad: koostöö gruppides sujus, üksteist toetati ja võeti teiste nõu kuulda. Õhkkond oli töine ja asjalik. Kõigile ei pruukinud kala maitseda, aga lõpptulemust see ei mõjutanud. Külalisele tundus, et suurem osa noortest oli varem toiduvalmistamisega kokku puutunud ja ei jäänud ka täna hätta. Nõude pesuga olid lood pisut keerulisemad, aga said needki puhtaks.

Päeva teise osa kohta pole patt öelda, et tegemist oli kokakunstiga. Gümnasistidest kursuslased, keda juhendab Ene Runno, katsetasid tõsisemate roogadega, milles hake jaanalinnulihast, erinevad eksootilised maitseained, eriline kujundus ja serveerimisviis. Kõige tuttavam tundus purukook õuntega. Teiste nimesid ei riski kirja panna. Valminud toidud olid imemaitsvad, sest loo autor kutsuti degusteerijaks, ja ei olnud nii nagu muinasjutus, et sõin ja sõin seal minagi, suhu ei saanud midagi.

Kõik osalenud, kellega õnnestus mõtteid vahetada, väitsid, et oli asja ette läinud päev, kus õpiti toitu hindama ja väärtustama ning uusi maitseid katsetama. Selle eest tänu Henari Nõule, kes tavapäeval ERMis menüüsid koostab ja lisaks paljusid kokkama õpetab.

Meil õnnestus pääseda osalema europrojekti „Peakokad köögis“. Täna on kodunduse klassis olnud dirigendiks ERMi peakokk Henari Nõu. Tema juhendamisel on 6. ja 7. klassi noortel valminud erinevad road kalast. Kalast seepärast, et see on valitud selle kuu komponendiks, mis nii supi kui prae osaks on. Lisaks magustoit, mis siiski puuviljadest koosnes.

Juhendaja muljed olid soosivad: koostöö gruppides sujus, üksteist toetati ja võeti teiste nõu kuulda. Õhkkond oli töine ja asjalik. Kõigile ei pruukinud kala maitseda, aga lõpptulemust see ei mõjutanud. Külalisele tundus, et suurem osa noortest oli varem toiduvalmistamisega kokku puutunud ja ei jäänud ka täna hätta. Nõude pesuga olid lood pisut keerulisemad, aga said needki puhtaks.

Päeva teise osa kohta pole patt öelda, et tegemist oli kokakunstiga. Gümnasistidest kursuslased, keda juhendab Ene Runno, katsetasid tõsisemate roogadega, milles hake jaanalinnulihast, erinevad eksootilised maitseained, eriline kujundus ja serveerimisviis. Kõige tuttavam tundus purukook õuntega. Teiste nimesid ei riski kirja panna. Valminud toidud olid imemaitsvad, sest loo autor kutsuti degusteerijaks, ja ei olnud nii nagu muinasjutus, et sõin ja sõin seal minagi, suhu ei saanud midagi.

Kõik osalenud, kellega õnnestus mõtteid vahetada, väitsid, et oli asja ette läinud päev, kus õpiti toitu hindama ja väärtustama ning uusi maitseid katsetama. Selle eest tänu Henari Nõule, kes tavapäeval ERMis menüüsid koostab ja lisaks paljusid kokkama õpetab.